EC ON THE ROAD NO. 13: Hvad betyder afståelse? Og hvad er sammenhængen med donuts?

Tilbage til nyheder

11. maj 2022

EC ON THE ROAD Afståelse

Ugens spørgsmål i Estate Concepts erhvervsmæglerserie EC ON THE ROAD er: Hvad er afståelse? Og hvad er sammenhængen med donuts?

 

I dette afsnit bruger vi en lidt anderledes indgangsvinkel til at fortælle om afståelsesret, nemlig donuts. Som den kyndige ejendomslæser er du sikkert helt bekendt med begrebet. Alligevel håber vi, du vil kigge med sammen med dem, som ikke måtte være familiære med afståelse endnu.

Udgangspunktet i dette afsnit er afståelsen af en eksklusiv donutbar ved Aksel Møllers Have, som vi bruger som udgangspunkt for at fortælle om afståelse.

Selvom du er lejer i et lejemål, kan du som ejer af en afståelsesret tjene penge ved at sælge din lejekontrakt til en anden lejer.

Hvis du har en lejekontrakt med afståelsesret, så har DU ret til at sælge din lejekontrakt til den højest mulige pris, som din mægler kan opnå i markedet.

Selvom du er lejer i et lejemål, kan du som ejer af en afståelsesret tjene penge ved at sælge din lejekontrakt til en anden lejer. I sagen, som omtales i videoen, drejer det sig om afståelse af et udviklet og igangværende donutkoncept.

Afståelsesret reguleres blandt andet efter erhvervslejelovens §55, og den specifikke formulering i din lejekontrakt kan have væsentlig betydning for din mulighed for at afstå til eksempelvis andre brancher.

Men i den omtalte sag kan du altså købe afståelsen til lejemålet, hvor inventar og koncept medfølger, og dermed straks komme i gang med et donutkoncept, når du har skrevet under og købt.


Udlejning Salg Erhvervsmægler Rådgivning Ejendomsudvikling Markedslejevurdering