EC ON THE ROAD NO. 12: Back To The Roots

Tilbage til nyheder

3. maj 2022

Estate Concept er en 100% uafhængig mægler og rådgiver inden for erhvervsejendom. Hvordan startede det hele? Det spørgsmål får vi ofte.

 

Den korte historie er: Estate Concept blev stiftet i 2009, men aktiviteterne begyndte allerede i 2008. Det kan hurtigt komme til at lyde som historien om, hvordan Google og Apple startede, altså i en garage. Uden videre sammenligning var det i dette tilfælde faktisk også i en nedlagt garagebygning, men i én af de lidt større.

Det var nemlig i det gamle værksted for HT-busserne, som kørte i hovedstaden. På det tidspunkt var ejendommen dog for længst dømt til nedrivning, og den blev udlejet til lager og værksteder på kortidsbasis til små virksomheder og selvstændige.

På tidspunktet var Jacob involveret i en startup under navnet UV-TECH, der havde at gøre med overfladebehandling af træskibe – Jacob er træbådsentusiast. Mere om dette i et andet afsnit.

Det korte af det lange var dog, at den startup ikke gik helt som planlagt, som mange startups jo ikke gør: En god ide er ikke nødvendigvis ensbetydende med en god forretning. Mange iværksættere vil nikke genkendende til dette.

Kort fortalt: Jacob havde et bådeværksted på 400 kvadratmeter, der udviklede et UV -bestandigt overfladebehandlingsprodukt til eksotisk træ. Hans partner gik i betalingsstandsning, og Jacob stod tilbage med ansvaret for lejekontrakten.

Inden længe væltede det ind med henvendelser, og før Jacob fik set sig om, var halvdelen og mere lejet ud. Jacob stod nu i et hjørne med sit skib Amanda fra 1932, som han stadig har, og havde flere lejere, end han havde lejemål til

Jacob, som ’ik er for fin til at tage fat’, måtte lave en ny plan for de overskydende kvadratmeter, som han selv stod til at betale for fra en kasse, som var slunken. Med sin baggrund i video fra lokal-tv og forståelse for køb og salg i Den Blå Avis greb Jacob sin mobiltelefon, som på det tidspunkt var begyndt at kunne optage video. Vi taler 2009.

Videopræsentationer blev lagt på YouTube, og annoncer blev rykket i Den Blå Avis. Formen var ny på det tidspunkt for formidling af erhvervsejendom, men skulle blive til EC’s DNA. I dag ville man kalde det markedsdisruption, men ordet fandtes ikke dengang.

Inden længe væltede det ind med henvendelser, og før Jacob fik set sig om, var halvdelen og mere lejet ud. Jacob stod nu i et hjørne med sit skib Amanda fra 1932, som han stadig har, og havde flere lejere, end han havde lejemål til.

På det tidspunkt var der en del lejemål ledige i den nedlagte industriejendom. Jacob tog fat i Udlejer for ejendommen og begyndte at formidle de første lejere for ham. I en baggrund med kontrakter inden for booking af bands i kølvandet på Jacobs tid på musikkonservatoriet og en karriere som rockmusiker forstod han principperne i en kontrakt.

Udlejer kunne se potentialet og spurgte Jacob, om han ikke ville stå for udlejningen af hele ejendommen. Det tog ikke Jacob længe at besvare dette spørgsmål, og grundstenen til det, der senere skulle blive Estate Concept, blev lagt. Som den iværksætter Jacob er, så vidste han, at han havde ramt en åre. Inden længe fik Jacob ansvaret for udlejningen af en ny bygning i Valby, og han stod ved en skillevej. En ny karriere var en realitet, og navnet Estate Concept og hjemmeside med videre tog fart.

Indenfor 6 måneder skulle Jacob finde tilbage til sin fars rødder på Frederiksberg, hvor han var opvokset og født på Benzvej. To be continued.


Udlejning Salg Erhvervsmægler Rådgivning Ejendomsudvikling Markedslejevurdering