Hvad er virtuel fremvisning og dokumentation af ejendom?

Virtuel fremvisning og dokumentation dækker over en teknologi, som med et scanningsværktøj i form af et kamera dokumenterer eksempelvis en ejendom og dermed giver mulighed for at fremvise, dokumentere og skabe overblik over ejendommens fysiske rum og tilstand via en digital 3D-model. Denne 3D-model kan ses på såvel mobiltelefon, tablet, laptop og desktop computer.

 

Matterport er af de mest kendte og brugte 3D-scanningsværktøjer. Der findes dog også andre teknologier, som kan nogenlunde det samme, men blot under andre og mindre kendte navne. Lidt som du associerer Kleenex med et lommetørklæde, har Matterport på samme måde formået at blive synonym med 3D-scanninger af bygninger.

Matterport-teknologien er et avanceret 3D-scanningsværktøj, der fx anvendes i erhvervsmæglerbranchen, byggebranchen og boligbranchen for at skabe detaljerede og interaktive digitale repræsentationer af fysiske rum.

Med Matterport kan man skabe brugervenlige og let tilgængelige 3D optagelser, som kan anvendes til dokumentation, præsentation og markedsføring af erhvervsejendom.

Denne 3D-teknologi er populær på grund af dens alsidighed og brugervenlighed, som blandt andet gør, at man kan registrere en ejendoms udseende og stand ned til mindste detalje og herefter tilgå scanningen online 24-7.

Matterport-værktøjet gør det nemt at udføre en 360 graders scanning af et lejemål eller sågar en hel ejendom. Når 3D-scanningen er udført, har man en komplet 3D-model af ejendommen eller lejemålet.

Denne model kan man bevæge sig rundt i på alle leder og kanter på sin telefon, computer eller iPad, lidt ligesom man leger med et dukkehus. Af samme grund kaldes denne form for 3D-model fået kælenavnet  ’3D dollhouse’.   

Er du ejendomsinvestor, ejendomsbesidder eller på anden måde beskæftiger dig med erhvervsejendom, er der god grund til at kigge nærmere på Matterport-teknologien. For alle anvendelsesområder gælder det nemlig, at en 3D model udført med Matterport sandsynligvis kan spare både tid og penge

Anvendelsesområder

Matterport-teknologien gør det muligt at udføre præcise og professionelle scanninger af bygninger og ejendomme. Dermed kan man skabe en meget grundig og detaljerig dokumentation af en bygning eller ejendoms udseende og vedligeholdelsesmæssige stand.  

Dette kan fx være nyttigt i forbindelse med projekter, der handler om byggeansøgning, lovliggørelse eller anvendelsesændring.

En 3D-scanning kan også bruges til at dokumentere skader og misvedligehold i forbindelse med indflytningssyn eller udflytningssyn, dvs. når en lejer flytter ind eller ud af et lejemål.

Er du ejendomsinvestor, ejendomsbesidder eller på anden måde beskæftiger dig med erhvervsejendom, er der god grund til at kigge nærmere på Matterport-teknologien.

For alle anvendelsesområder gælder det nemlig, at en 3D model udført med Matterport sandsynligvis kan spare både tid og penge, fordi dokumentationen kan tilgås igen og igen, uden at man behøver at vende tilbage fysisk til den pågældende bygning eller ejendom.

Hvordan virker Matterport-teknologien?

Matterport-teknologien består af et kamera, som samtidig er et måleapparat. Ved hjælp af infrarøde stråler måler kameraet på de billeder, som det enten fotograferer eller filmer i 4K.

Et billede udgøres af tusindvis af målinger, som samles i en såkaldt point cloud. Denne point cloud, altså sky af målinger, lægger teknologien udover 3D-modellen, sådan at eksempelvis en arkitekt eller bygningskonstruktør efterfølgende kan bruge målene i planlægning af renoverings- eller bygningsarbejder.

Når en bygning skal scannes, foretages der scanninger indenfor afmålte områder, så softwaren efterfølgende kan sy billeder og video sammen til en komplet 3D-model, som en bruger efterfølgende kan navigere rundt i.

Fordele ved Matterport og 3D-scanningsteknologien:

  • Skaber en højtdetaljeret 3D-model med mål af emnet
  • Sparer tid da 3D-modellen mindsker behovet for fysisk fremmøde på ejendommen
  • Samarbejdet mellem arkitekter, håndværkere, bygherre og kunder gøres mere effektivt
  • Lettere indhentning af tilbud og lettelse af byggeprocessen generelt
  • Mindsker fejl og højner kvaliteten i ejendomsprojekter
  • Ideelt for ejendomsbesidderen, ejendomsinvestoren, ejerforeningen, andelsboligforeningen, entreprenøren, myndigheder m.fl.

- oOo -

Vil du gerne kontaktes vedr. 3D-modeller, 3D scanning eller virtuelle præsentationer?

Estate Concept er Matterport-operatør og kan assistere med 3D-scanninger og virtuelle fremvisninger. Scanninger udføres af vores arkitekt, som også kan bistå med rådgivning og sparring vedr. jeres projekt.

 

Kontakt os her


Udlejning Salg Erhvervsmægler Rådgivning Ejendomsudvikling Markedslejevurdering